U posljednjoj utakmici  5. kola Max TV Prve lige Istra je stigla na Rujevicu kod Rijeke.  Trener Istre Manolo Márquez napokon je mogao računati na Regana koji je i započeo utakmicu: Landeta; Rubić, Oneto, Rodriguez, Grujević; Segado, Cardozo; Traore, Ivančić, Regan; Mierez.

Istra je odlično započela utakmicu i došla već u 3. minuti do vodstva. Nakon kornera dobro je pucao glavom Oneto, obranio Sluga, a lopta se odbila do Ivančića koji daje loptu na drugu stativu za Miereza. 0-1 za Istru.

Odmah u idućem napadu Rijeka dolazi do poravnanja – s desne strane ubacio je Gorgon, Heber je uspio primiti loptu i postići svoj prvi pogodak na utakmici.

Istra je nastavila dobro igrati – u 9. minuti raspoloženi je Mierez odložio loptu Segadu čiji šut odlazi malo pored gola.

U 17. Punčecovu nonšalanciju koristi Mierez – ukrao mu je loptu, sjurio se ka golu i zabio za novo vodstvo istre 1-2.

U 27. nova prilika Istre. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviši je bio Rodriguez koji pogađa gredu.

U 30. Heber je odlično utrčao u proctor, napravio si prostora i odlično pogodio za novo poravnanje na Rujevici.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta opreznije. Na prvu priliku se čekalo do 64. Ponovno je Rodriguez bio najviši u skoku, a loptu sa crte čisti Raspopović. Minutu kasnije nova prilika – Segadov udarac brani Sluga. U 76. Raspopović pronalazi Gorgona čiji udarac glavom ide ravno u Landetu.

78. donosi hladan tuš za Istru. Puljić je odličnom loptom pronašao Hebera koji je prevario Landetu i postigao svoj 3. pogodak, ovaj put za vodstvo Rijeke 3-2.

No Istra se uspjela vratiti! Nakon odlične kombinacije s Iglesiasom, Traore je ušao u kazneni proctor Rijeke i asistirao Reganu za konačnih 3-3 na Rujevici.

 

U idućem kolu na Drosinu stiže Gorica. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 18:30.

 

HNK Rijeka 3-3 NK Istra 1961

(Heber  4’, 29’, 79’ ; Mierez 3’, 17’, Regan  81’)