U prvom kolu Prve HNL Istra 1961 je na Aldo Drosini dočekala Slaven Belupo.
Trener Istre Manolo Márquez nije imao sve igrače na raspolaganju pa je na teren poslao idućih 11: Čondrić; Senzemba, Rodriguez, Rufati, Franić; Espinosa, Ivančić, Sane, Miljanić, Grujević; Roce (c)

Nakon sigurnog otvaranja susreta, Slaven Belupo u 10. minuti dolazi do prve prilike. Šarlija je pokušao volejom s 20-ak metara, ali to je bila laka zadaća za Čondrića.
Slaven je imao inicijativu, ali na iduću priliku su morali čekati 15 minuta kada nakon pogrešnog dodavanja Espinose Bongongui upućuje snažan udarac, no rezultat ostaje 0:0.
Čondrić je još jednom spasio Istru u prvom poluvremenu kada je pred njega Bongongui izašao na novi okršaj, a Čondrić je još jednom izašao kao pobjednik.

Istra je prva zaprijetila u drugom poluvremenu – Sane se na krilu oslobodio igrača i uputio udarac koji odlazi preko gola.
U 52. Slaven dolazi u vodstvo. Udarac Bongonguia u pokušaju bloka malo je skrenuo Rodriguez, ali dovoljno da završi u mreži. Istra 1961 0-1 Slaven Belupo

U 64. minuti dolazi do zamjene u redovima Istre – igru su napustili Roce i Miljanić, a umjesto njih u igru su ušli Vila i Rubić.
Minutu kasnije Grujević se lijepo oslobodio svog čuvara na desnoj strani i ubacio. Ponovno je pokušao Sane, ovaj puta glavom, ali lopta je otišla malo pokraj gola.
Do izjednačenja je došlo u 75. minuti. Franić je ubacio, a Rubić 10 minuta nakon svog ulaska postiže pogodak za 1-1
Istra je imala priliku i povesti u 84. minuti. Ubacio je Sane, a odličan pokušaj Segada glavom brani vratar Marković.
Pred sami kraj utakmice i Slaven je imao još jednu priliku – neugodno ubacivanje iz slobodnog udarca prošlo je do Čondrića koji uspijeva odbiti loptu izvan šesnaesterca.

NK Istra 1961 1:1 NK Slaven Belupo
(74’ Rubić; 52’ Bongongui)