Nk Istra 1961 potpisala je danas ugovor o partnerskoj suradnji sa Nk Barban 2013. Na službenom potpisivanju ugovora sudjelovali su gospodin Vitomir Butorac, voditelj naše omladinske škole te predsjednik Nk Barbana, gospodin Mauro Kalčić. Ovo će partnerstvo biti usmjereno ka integraciji i unaprijeđivanju nogometnog iskustva međusobnih igrača oba kluba u kategorijama Pionira, Kadeta te Juniora omladinskog pogona. Razmjena igrača i rad na njihovim vještinama i nogometnom znanju, glavni su ciljevi ove novoostvarene suradnje.

Nadamo se da ćemo kroz nadolazeće vrijeme dobiti još ambicioznih igrača iz Barbana, poput našeg Antonia Maurića koji je već zaigrao i za prvu momčad. Spremni smo na otvorenu komunikaciju i dogovor tijekom ove suradnje na kojoj smo veoma zahvalni, izjavio je g Butorac.

Ja se zahvaljujem klubu što je prepoznao naš potencijal i rad s djecom u omladinskom pogonu Nk Barbana 2013. Drago mi je što smo potpisali ovaj ugovor i nadam se svakako da ćemo pronaći još uspješnih igrača poput Maurića, među naših čak 60 članova nogometne škole, kaže g Kalčić.