U subotu su se u prostorijama našeg stadiona Aldo Drosina održali pregledi za igrače naših mlađih kategorija omladinske škole, u sklopu projekta ”Pokaži srce”, organiziranog od strane Hrvatskog Nogometnog Saveza.

Iz HNS-a poručuju: Društveno odgovorni projekt “ Pokaži srce” za cilj ima podizanje svijesti o brizi za zdravlje sportaša općenito, unapređenje brige o zdravlju kroz edukacije koje uključuju svladavanje osnovnih tehnika pružanja prve pomoći, osobito kardiopulmonalne reanimacije i upotrebe automatskog vanjskog defibrilatora kojima su opremljeni brojni sportski klubovi, a čijom se pravilnom primjernom znatno (čak do 74%) povećavaju šanse za spašavanje života.

Više informacija možete dobiti na https://hns-cff.hr/news/24223/predstavljen-projekt-pokazi-srce/.

Djeca raznih uzrasta obavljala su preglede srca te ostalih fizičkih faktora bitnih za praćenje kod sportaša, kao i praktične primjere poput masaže srca. U nastavku pogledajte fotografije kojima smo obilježili ovaj susret. Hvala liječničkom osoblju te svim trenerima i igračima/igračicama koji su se odazvali na pregled vlastitog zdravstvenog stanja. Potičemo i ostale sportske klubove da se priključe u ovaj iznimno koristan i edukativan projekt!

#ForzaIstra