Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 15. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Rijekom, koja je na rasporedu u subotu, 29. listopada, s početkom u 15:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Ante Erceg.

 

Sutra nas čeka dobar derbi na divnom stadionu, i to s jakim protivnikom. Rijeka se pokušava vratiti iz neke lošije situcije, a mi idemo nastaviti s dobrom sezonom koju smo imali do sada te stavljamo naglasak želju za pobjedom na Rujevici. Prošle sezone nismo uspjeli dobiti samo Rijeku i Šibenik, a ove smo godine, smatram, bolji u nekim područjima kako ne bismo izgubili ovakve utakmice. Idemo tamo uživati u utakmici, pokazati kvalitetu i koliko želimo ta tri boda! Rijeka se u zadnjim utakmicama sve više popravlja, nakon promjene mnoštvo igrača i trenera. Kod nas je situacija odlična, osim što se Kiki ozlijedio na treningu i jako nam je žao zbog toga jer je on jedan izrazito marljiv igrač i kvalitetna, predobra osoba. Tablica mi nije u ovom trenutku toliko bitna, koliko mi je važno da nastavimo provoditi svoj plan, rekao je trener na konferenciji.

 

Za početak bih poželio Kikiju brz oporavak, jer znam kroz što prolazi, i sam sam osjetio na svojoj koži. Rijeka je ove sezone imala više nesreća u smislu ozlijeđenih igrača, a inače jedna jako dobra ekipa kojoj nije mjesto na 9. poziciji. Čeka nas baš teška utakmica protiv jake ekipe koja igra dobar nogomet na svojem terenu. Sutra igramo protiv 13 igrača, prelagano dobivamo kartone i moramo biti spremni. Vidio sam da se promijenio popis sudaca netom prije utakmice. U nogometu bi u prvom planu trebali biti igrači, treneri i klubovi, a ne da gledamo prvo tko u crnom će biti s nama na terenu, pa zatim tko će biti protivnik. Puno je prekida i kartona, to je veoma teško za gledati i tako nogomet pada u drugi plan. Osjećam pristranost prema nekima, a prema nekima potpuno suprotno. Zadnju utakmicu s Rijekom nisam igrao jer smo imali onu virozu, a meni je najbitnije da igramo što bolje i na pobjedu – ne opterećujem se vlastitim brojkama. Rijeka će se sigurno dignuti i prekinuti svoju lošu seriju, samo se nadam da to neće biti sutra. Mi idemo sutra na pobjedu – dobre smo ekipe i volimo se naidgravati. Očekujem utakmicu s puno šansi i golova, te Rijeku koja će igrati jako na pobjedu, dok mi igramo otvoreno i želimo se sa svima nadigravati. Nadam se da ćemo na kraju ipak mi izaći kao pobjednici po prvi put, obratio se Ante.

#ForzaIstra