Danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja dvojice novih igrača Istre 1961, a to su Iurie Iovu i Reda Boultam. Na konferenciji ih je predstavio sportski direktor, g Saša Bjelanović.

Pozdrav svima. Predstavit ćemo danas dva naša nova igrača. Tu je Iurie Iovu – mladi internacionalac. Dolazi nam kao stoper na posudbu s opcijom otkupa. Ima iskustvo u talijanskom nogometu i A reprezentaciji Moldavije, što puno govori o njegovim kvalitetama. Na njega gledamo kao na dugoročno projekt. Tu je i Reda Boultam, koji također dolazi na posudbu. Radi se o jednom izuzetno kvalitetnom igraču iz Ajaxove škole, koji je također nekoliko godina proveo u Italiji. To je vezni igrač koji može igrati više pozicija i tehnički biti odličan, obratio se Saša na konferenciji.

Ja sam Iurie, reprezentativac Moldovije. Sretan sam što sam prihvatio ovaj izazov i došao u klub – svi su prijateljski nastrojeni i jako mi se sviđaju treninzi i treneri. Želim što bolje trenirati kako bih ispunio svoje ciljeve te ciljeve trenera. Oslanjam se na desnu nogu, a mogu igrati i lijevo i desno u zadnjem redu. Od ove sezone očekujem jake treninge, dobru igru i možda čak sredinu tablice za ovu sezonu. Atmosfera među nama u svlačionici je odlična i svi su me prihvatili, kazao je Iurie.

Ja sam Reda, dolazim iz Nizozemske, a zadnje četiri godine sam promijenio nekoliko klubova u Italiji. Igram sve vezne pozicije i rekao bih da sam tehnički dobar igrač koji voli i dosta trčati. Sviđa mi se vizija kluba i ekipe te mi to daje dodatan poticaj da postanem bolji igrač i da nam sezona bude uspješna. Želim se u ovoj sezoni pokazati kao dobar igrač, te očekujem da ćemo kao ekipa nastaviti marljivo raditi i ponašati se u svakoj utakmici kao da želimo pobijediti, bez obzira na protivnike. Svi u klubu se nude za pomoć, a treneri i ekipa su sjajni, rekao je Reda.

#ForzaIstra