Danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja dvojice novih igrača Istre 1961, a to su Prince Mumba, Ante Erceg te povratnika Facunda Caseresa. Na konferenciji ih je predstavio sportski direktor, g Saša Bjelanović.

Zahvaljujem svima što su došli na predstavljanje naših novih igrača. Prince dolazi kao A reprezentativac Zambije, vezni igrač kojeg već neko vrijeme pokušavamo dovesti, no čekali smo rješenje vize. Izuzetno velikog srca, borbenosti i predanosti momčadi – zasigurno će donijeti jednu kvalitetu više u veznom redu. Ante Erceg, s druge strane poznatije ime. Ante je lider i posjeduje dobre igračke i ljudske kvalitete. Svojim načinom treniranja i odnosom sa suigračima mislim da će nam izuzetno biti koristan. Što se tiče Facunda, u prošloj se sezoni izrazito podignuo te pokazao svoj rad i kvalitetu. Stvarno nam je drago što je tu jer je to igrač koji poznaje trenera i većinu suigrača, a zasigurno će podići i našu kvalitetu momčadi, obratio se g Bjelanović na konferenciji.

Moj dolazak u Istru je prošao odlično, sretan sam što sam tu i još se moram prilagoditi na različitu kulturu i okolinu. Igram na poziciji veznog napadača i nadam se da ću pridonijeti ekipi ove sezone, rekao je Prince.

Vrlo mi je drago što sam postao igračem Istre i zahvalio bih se g Saši što je inzistirao na meni. Želim pomoći ekipi u svojim ciljevima i nadam se da ćemo se svi zajedno podignuti na jednu višu razinu. Pripremne treninge sam odradio sa svojim kondicijskim trenerom u matičnom klubu RNK Split, na čemu sam izrazito zahvalan, kazao je Ante.

Sretan sam što sam opet ovdje i želja mi je ostvariti svoje individualne, a tako i timske ciljeve. Fizički sam spreman jer sam u Argentini trenirao cijelo vrijeme, sve do povratka u Istru. Nadam se jednoj dobroj godini i da ću nastaviti svoj dobar put kojim sam krenuo prošle sezone, rekao je Facundo na konferenciji.

#ForzaIstra