Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Osijekom, koja je na rasporedu u srijedu 26. travnja, s početkom u 15:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Luka Marin.

Čeka nas dugačak put i utakmica protiv zahtjevne ekipe. Istina je da su sada recimo u nekom slabijem trenutku i to će se sigurno promijeniti uskoro, no nadam se ne na našem susretu. Moji igrači, kao i ostatak sezone, idu nastaviti s dobrom igrom i idejom, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. U Osijek neće ići Matheus i Majstorović zbog ozljede, a Einar ima tri žuta. Smatram da je u redovima Osijeka bilo dosta promjena ove sezone, od trenera do igrača, a zadnju su utakmicu recimo ispustili u zadnji trenutak i to se isto ponekad nažalost događa. Smatram da je važno da su nam igrači u formi i svježi, a obzirom da ih dosta rotiram, u ovom trenutku su svi spremni osim već navedenih. Protiv Osijeka neće biti lako – imaju kvalitetne igrače, organizirani su i vole se nadigravati. Mi smo u zadnjem periodu izgubili samo od Slavena, a s drugim ekipama odigrali čvrste utakmice i imali dobre rezultate za nas, izjavio je trener Garcia na konferenciji za medije.

Kao što je trener rekao, čeka nas teško gostovanje i dugačak put, ali mislim da smo neki dan protiv favorita pokazali dobru igru i kontinuitet. Smatram da idemo u Osijek u jednom dobrom naletu i da možemo ostvariti pobjedu. Imamo širinu kadra i sigurno će biti nekih izmjena u ove dvije utakmice, ali moći ćemo izgurati na svježinu i energiju. Idemo tamo po tri boda i smatram da pokazujemo dobru igru trenutno. Što se tiče Osijeka, da, sada su bez trenera, ali svakako s bilo kojim trenerom imaju kvalitetu, fizičku spremu i igraju uvijek na sličan način. Mi nismo pod pritiskom zbog Europe, već uživamo u dobrim rezultatima i bodovima koje smo skupili ove sezone. Borba za Europu će biti zanimljiva jer vidimo da je od 3. do 8. mjesta na tablici razlika po par bodova. U subotu je bila odlična atmosfera, više ljudi na tribinama, bolji teren s više vegetacije, napokon da nije petak. Bilo je i dobro vrijeme i jedno lijepo popodne, izjavio je Luka.

#ForzaIstra