Danas se održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja novog sportskog direktora Istre 1961, Saše Bjelanovića. Na konferenciji su prisustvovali predsjednik kluba, g Devide Vincenti, te novi sportski direktor, g Bjelanović.

Okupili smo se danas kako bismo predstavili našeg novog sportskog direktora, poznato nogometno ime – gospodin Saša Bjelanović. Bivši igrač našeg kluba i reprezentacije, a sada dolazi iz Italije sa velikim nogometnim iskustvom, kao i iskustvom na visokim nogometnim funkcijama. Nama je velika čast što nam se Saša pridružio i vjerujemo da može pridonijeti razvoju kluba. S naše strane će imati veliku podršku i mi mu želimo puno sreće u radu – kazao je g Devide Vincenti na konferenciji za medije.

Prvo se želim zahvaliti upravi odnosno vlasnicima kluba na ukazanom povjerenju. Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje, vratiti se kao sportski djelatnik. Istra ima motivirajuću okolinu i nisam puno oklijevao kada je došla mogućnost za suradnjom. Čeka nas zahtjevna sezona, a momčad je trenutno u fazi rekonstrukcije. Ja sam osoba otvorena za suradnju i sve odluke će se donositi u znanju trenera. Potencijala ovdje svakako ima i ne sumnjam da će ova sezona rezultatom biti čak i bolja od protekle – obratio se g Bjelanović na konferenciji.

Gospodin Bjelanović bivši je igrač Istre te Dinama i Varteksa, kao i različitih talijanskih klubova. Također je obnašao ulogu sportskog direktora za Hajduk te kao skaut Atalante. Vjerujemo da će g Bjelanović postaviti momčad na dobar put u naredne dvije godine.