Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 17. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Lokomotivom, koja je na rasporedu u subotu, 12. studenog, s početkom u 15:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Dario Marešić.

Igrat ćemo sa zahtjevnom ekipom, koja ima visoki intenzitet i težinu, pa tako i sada očekujem isto. Odlazimo tamo s namjerom da završimo ovaj dio sezone s još dodatna tri boda. U utorak na utakmici kupa nam je nedostajalo oštrine i preciznosti, no nije nam uzdrmalo samopouzdanje. Igrači znaju što mogu donijeti i kako mogu igrati, no na toj smo utakmici igrali u ”nižoj” brzini, a kada je takva situacija – onda te svatko u biti može pobijediti. Nadalje, Caseres i Mlinar će nedostajati u vezi, no pokrit ćemo njihove pozicije jer imamo igrače koji to mogu odraditi. Trenutno nemam oko osam igrača na raspolaganju, što ozlijeđeni, što kartonirani za ovu utakmicu. Također Einar ima tri žuta kartona, no vraća se Perković koji nije igrao prošlu utakmicu. Lokomotiva kada dobije loptu, juri odmah na gol. Utakmice s njima su uvijek uzbuđujuće i smatram da imaju odlične igrače i kvalitetu. Volim ih kao ekipu i igrati protiv njih – uvijek bude zanimljivo! – obratio se trener na konferenciji.

Čeka nas teška utakmica, zadnja utakmica prije prve pauze. Dobro smo se spremali i oporavljali nakon kupa te idemo u Zagreb po tri boda. Moj osvrt na utakmicu kupa je samo – ako ne daješ 100% od prve minute na terenu – možeš izgubiti od svakoga. Oni su se jako dobro branili i bilo nam je teško nadoknaditi dva gola. Ja sam sada super – bolest me nedavno bila neugodno uhvatila, ali sada sam se vratio i uhvatio ritam za dalje. Najbitnije je da se mi držimo svoje igre i onoga što nas čini boljima –  ako se držimo plana i agresivnosti, možemo uzvratiti. Kup nas nije uzdrmao i idemo dalje pobijediti ovu utakmicu i uzeti tri boda. U svlačionici je sve super jer svaki dan je novi dan i nova šansa za pokazati se i dati sve od sebe. Ovdje u Puli mi je super – od igrača, osoblja i cijelog kluba – dobro sam se snašao ovdje, a mislim da se i na terenu vidi da se dobro osjećam, izjavio je Dario.

#ForzaIstra