Na današnjoj su press konferenciji zakazanoj u 13:00 trener Manolo Marquez i Marin Grujević najavili utakmicu sa Slaven Belupom.

Na početku se trener Manolo Marquez osvrnuo na trenutni sastav Istre: “Imamo vrlo mlad tim, gotovo svi igrači su novi, neki će možda još doći, tako da sama ekipa treba vremena za međusobnu adaptaciju.”
Prokomentirao je i ekipu Slaven Belupa: “Bit će to teška utakmica kao što svi znamo. Istina, otišlo im je nekoliko jako važnih igrača, ali kostur ekipe je ostao isti. Znamo da će igrati jako organizirano i disciplinirano. Dosta smo ih proučavali, imam viziju kako igrati protiv njih i sukladno sam i pripremao ekipu za ovaj susret.”

Grujević je istaknuo i prilično dobar prijelazni rok Slavena, ali prije toga je uputio poziv navijačima: “Prije svega bih želio pozvati navijače da nas dođu i podrže u nedjelju. Svi znamo koliko je važna prva utakmica, pogotovo zbog teškog rasporeda koji nam slijedi. Što se tiče Belupa, očekujemo tešku i tvrdu utakmicu. Respektiramo ih, ali igramo kod kuće pred svojim navijačima i dati ćemo sve od sebe za rezultat.
Mislim da smo imali dobru predsezonu i da smo napredovali. Naravno, naša je težnja da napredujemo iz utakmice u utakmicu, ali naš trenutni fokus je na Slaven Belupu” – zaključio je Grujević.

Trener Manolo Marquez je na samom kraju predstavio kapetana momčadi i zamjenike – Goran Roce će biti kapetan, zamjenik kapetana Čuljak, a treći kapetan Grujević.

Susret je na rasporedu u nedjelju u 18:30 na stadionu Aldo Drosina. Vidimo se!