Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s NK Varaždinom, koja je na rasporedu u petak, 3. veljače, s početkom u 17:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Matej Vuk.

Uvijek kažem pred utakmice s Varaždinom – to je jedna veoma fizički jaka ekipa i jedna od najkvalitetnijih u ligi, te znam da nas očekuje svakako teška utakmica, ali i ona u kojoj ćemo uživati. U prošla dva susreta s Varaždinom smo vidjeli koliko su jaki kao momčad i kako imaju individualce koji mogu zabiti gol iz ničeg, poput Teklića, koji je fantastičan ove sezone. Smatram da smo dosta kontrolirali igru na zadnjoj utakmici s njima, u odnosu na naš lošiji nastup na početku. Očekujem da će Varaždin sutra biti agresivan, no i mi smo jaki pa želimo pokazati svoj napredak i ići na pobjedu. Ne zanimaju me pozicije u ligi, već da naša momčad pokaže kontinuitet i trud, te igru koju uvježbavamo, obratio se trener Garcia medijima.

Igramo sutra protiv dobre ekipe, no unatoč tome ne vidim razlog zašto ne bismo išli na pobjedu. Smatram da smo prošlo i pretprošlo kolo dominirali na terenu te u nedjelju zasluženo pobijedili. Sutra moramo ući s istim pozitivnim razmišljanjem i energijom kako bismo potvrdili trenutni rezultat. Ne trebamo gledati tko je gdje na tablici, čeka nas još puno susreta – samo bi trebali iz utakmice u utakmicu gurati to što radimo dobro i uzeti tri boda. Očekujem tvrd Varaždin kojem će biti teško zabiti, ali mislim da ćemo mi uzeti inicijativu i voditi igru, rekao je Matej na konferenciji.

#ForzaIstra