Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 19. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s HNK Hajduk Split, koja je na rasporedu u nedjelju, 29. siječnja, s početkom u 17:10 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Ante Erceg.

Pozdrav! U nedjelju nas očekuje jedna lijepa utakmica s izazovnim protivnikom. Oni dolaze ovdje po pobjedu, no i mi želimo isto, stoga znam da nas čeka zahtjevan susret. Hajduk dolazi s novim trenerom te smo primijetili da on želi vidjeti Hajduk s više agresivnosti i oštrine na terenu. Mi ne želimo ići s kalkulacijama na utakmicu, već idemo pogurati svoju igru i držati se nje. U prvom kolu nažalost još nismo bili kompletni stoga nam je igra ipak bila slabija, u drugom susretu polusezone s Hajdukom smo bili pred ciljem s 3 boda, no u zadnjem trenutku primili gol i ostali na izjednačenom rezultatu. Često nam se dosuđuju penali protiv njih, stoga moramo i na to pripaziti. Marko Livaja je odličan igrač, uz ostale poput Krovinovića i Kalika, te njima ne smijemo dati prostora da se probiju ili ostanu nepokriveni. Nećemo mijenjati svoju igru, nego ju pokušati nametnuti. S naše strane su svi spremni za susret, jedino nedostaje Rovis radi operacije, a Matheus i Bakrar će (opet) biti na raspolaganju. Veselimo se susretu, izjavio je trener Garcia.

Hajduk je jedna jako dobra ekipa, agresivna te smo vidjeli da imaju dosta centaršuteva, da imaju puno igrača u završnici i znamo da nas čeka jedna teška utakmica. Znamo da je Hajduk favorit, no mi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu, oduprijeti se njihovom pritisku te pokušati sve da dođemo do povoljnog rezultata. Ekipa željno iščekuje utakmicu pred punim stadionom, atmosfera među nama je super i to nam je još jedan motiv više! Prošli susret s Hajdukom smo pokazali da se možemo nositi s njima, pogotovo na Poljudu jer smo gotovo pobijedili. Očekujem puno prekida, centaršuteva i sličnog, moramo se oduprijeti tome kao što smo vježbali cijeli ovaj tjedan. Vidim našu šansu i prednost u tome što smo više ”opušteni” i igramo bez ogromnog pritiska, dok Hajduk ima veći pritisak i euforiju od svojih navijača, a njima je tako čak i kada igraju prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene. Mi svaku utakmicu pokušavamo postići pogodak i želimo igrati napadački nogomet što više. Kao grupa smo zajedno i iako zabijamo malo golova, malo i primamo, a sve će ići prema naprijed i doći na svoje kroz ostatak sezone, obratio se Ante Erceg novinarima.

#ForzaIstra