Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Hajdukom, koja je na rasporedu u subotu, 17. rujna, s početkom u 19:05 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Mateo Lisica.

Čeka nas dugačak put i jaka utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Iako su imali neke promjene u zadnjim tjednima, i dalje su ostali čvrsti, pogledajte njihovu utakmicu s Rijekom. Bit će zahtjevna, no i ugodna utakmica, za mene dobar izazov. Mi smo ekipa koja pristupa utakmicama s utvrđenim planovima, uz prostor za neke promjene. Uvijek smo više kompetitivni na domaćem terenu, ali pokušat ćemo okrenuti igru u svoju korist, organizirati se u obrani te uzimati loptu i pokušavati napasti. Trebamo pronaći i prostor za sebe na toj utakmici, izjavio je trener Garcia.

Bilo je lijepo vratiti se napokon nakon tri mjeseca pauze. Trener mi je kazao da moram biti strpljiv i postepeno ulaziti u utakmice. Mislim da u subotu možemo uzeti sve bodove, jer smo ove godine pokazali timsku energiju i kemiju pa samim time nema razloga zašto mi tamo ne bismo išli po ”puni plijen”. Napokon smo se naviknuli na nogomet prve lige i igrači više komuniciraju; smatram da je ta kemija presudna za nas – bolje igramo, bolje se razumijemo i ”ginemo” skupa na terenu. Idemo u Split dati sve od sebe! Što se tiče poziva za U20 reprezentaciju, stvarno sam bio iznenađen, moram s trenerom dogovoriti kako ću trenirati, a svakako da sam sretan i da ću se odazvati, obratio se Mateo na konferenciji.

#ForzaIstra