Na današnjem su sastanku u Balama naš predsjednik kluba, g Branko Devide Vincenti, direktor g Mikel Lauzurica Evolet te načelnik općine Bale, g Edi Pastrovicchio potpisali predugovor o poslovnoj suradnji koja se ticala već objavljenih planova o izgradnji nogometnog kampa. Na ovom su se susretu navedeni predstavnici našli kako bi utvrdili uzajamnu želju za podizanjem i uređenjem sportskog nogometnog kompleksa u zoni Forlanette u Balama.

Iznimno nam je drago što smo danas zaključili predugovor s općinom Bale. Ovo će biti početak jedne sjajne suradnje usmjerene ka izgradnji nogometnog kampa NK Istre 1961. Još jednom se zahvaljujemo g Pastrovicchio-u na vrlo brzoj i efikasnoj reakciji te davanju rješenja lokacije za budući kamp. Plan je da realizacija bude u bližoj budućnosti kako bi naši seniori, kao i juniori, kadeti i pioniri mogli obavljati nadolazeće pripreme upravo na tim terenima, izjavio je g Devide Vincenti.

Plan je napraviti četiri igrališta, dva s umjetnom travom te dva s prirodnom travom, kao i popratne objekte, koji će biti dio ovog funkcionalnog kompleksa za održavanje sportskih aktivnosti. Općina svakako prepoznaje benefite ovog projekta, kako u sportu, tako i na područjima primjerice ugostiteljstva i turizma. Ovaj pothvat koristit će cijeloj zajednici te na ovaj način želimo potaknuti i omladinu općine da se posveti fizičkoj aktivnosti i sportu. Otvorenih ruku primamo ovakve projekte jer u njima vidimo potencijal za daljnji razvoj kako djece, tako i cijele zajednice, kaže g Pastrovicchio.