[:hr]Poznati i svjetski priznati stručnjak za fizičku spremu sportaša Zvonko Komes ovog je tjedna održao predavanje na pulskom gradskom stadionu. U organizaciji NK Istre 1961, odnosno koordinatora škole nogometa Alen Šušnića i fizioterapeuta u školi nogometa Ljubomira Rnjaka, Komes je u press centru na Drosini održao predavanje u trajanju od dva sata na kojem su sudjelovali svi treneri škole nogometa i svi klupski kondicijski treneri.

Radi se o vrhunskom stručnjaku koji je radio u nizu velikih europskih klubova i reprezentacija, a između ostalih radio je u Bayernu, Bayeru is Leverkusena, Liverpoolu, reprezentacijama Hrvatske i Švicarske, Tereku iz Groznija, a zadnji klub mu je bio München 1860. Nekoliko riječi nam je o samom događaju ispričao Alen Šušnić, koordinator rada škole nogometa. – Ideja svega ovoga je za pravo želja da trenerima osiguram educiranje i usavršavanje, što je moja obaveza kao koordinatora škole, kako bi mogli napredovati i uvesti neke novitete u rad. Jer kako trener koji se ne razvija i koji ne ulaže u svoje znanje može razvijati igrače koje trenira?

Komes je za naše trenere, ali i ostale zainteresirane, održao dvosatno predavanje. – Prvo je održano predavanje u trajanju od sat vremena, a nakon toga je odrađeno sat vremena praktičnog djela na pomoćnom igralištu na Drosini uz naše kadete koji su odrađivali vježbe. Tema predavanja je bila izdržljivost, a kroz vježbe je Komes pokazao kako se dižu funkcionalne sposobnosti s tim ciljanim treninzima i vježbama. Rekao je Šušnić i nadodao. – Predavanje je prošlo odlično i vjerujem da su treneri dobro prihvatili njegove ideje. Došao je čovjek koji ima ogromno iskustvo i znanje i stvarno se nadam da je prenio bar dio toga na naše trenere i kondicijske trenere. Zaključio je Šušnić koji je najavio da već radi na dogovaranju novih izrazito korisnih predavanja raznih profesora i stručnjaka iz zemlje.[:]