[:hr]Zadnji vezni Istre 1961 Damir Zlomislić se pomalo privikava na novu sredinu te nakon tri tjedna treninga i dvije utakmice polako ulazi u formu. Vidljivo je to na treninzima na kojima izgleda sve bolje. Robusni igrač sredine terena je odmah ušao u prvu momčad Zeleno-žutih te ga stoga i u nedjelju protiv Zagreba očekuje na travnjaku od prve minute. Za sada stoji otvoreno pitanje hoće li mu na poziciji zadnjeg veznog društvo praviti novopečeni igrač Istre Nermin Zolotić ili Milan Đurić koji je do sada pokrivao tu poziciju.

Svakim danom i na svakom treningu se osjećam sve bolje i bolje i pomalo upoznajem ekipu, igrače i trenera. Moram reći da nam stvarno nije lako jer se još slažemo i upoznajemo. Uz to svaki tjedan dolaze novi igrači i treba vremena da se sve posloži kako spada. Neovisno o tome, mislim da moramo preuzeti više odgovornost i dati malo više na utakmicama. Kaže Zlomislić koji je u Puli već tri tjedna. – Svaka utakmica je bitna, a bodovi su bitni u svakom kolu. Moram priznati da nisam na maksimumu i da mi još nedostaje do pune forme. Fali mi ona agresija koja me prije krasila, ali vjerujem u sebe i siguran sam da će biti bolje. Ipak, što prije jer vrijeme prolazi.

Treniramo dobro i ne fali nam snage. Dogodila se međutim ta utakmica protiv Intera kada je bio takav dan. Ne možemo ni mi sve kontrolirati, a ja ne bih bio volio da sam bio umoran već u 30. minuti, ali se dogodilo. Nekada bude pre više želje, a pre malo pameti. Rekao je veznjak pulskog prvoligaša.

Damir je nekoliko riječi rekao i o Zagrebu koji je vrlo nezgodna momčad, neovisno o tome što je trenutno posljednjeplasirana na prvenstvenoj ljestvici. – U nedjelju nas čeka dobar protivnik i uopće ne gledamo na njega kao na zadnji klub na tablici. Vole se nadigravati, hrabri su i mogu raditi ogromne probleme u posjedu lopte. Šef najbolje zna koje od kud nam prijeti najviše opasnosti. Prostudirao ih je i pokazao nam na treningu kako trebamo igrati. Ako to budemo poštovali bit će dobro. Sve ovisi o nama igračima koji moramo dati puno više nego na prošloj utakmici. [:]