[:hr]Nakon utakmice neigranja zbog tri žuta kartona, u prvu postavu Istre 1961 se vraća Damir Zlomislić. Pouzdani zadnji vezni Zeleno-žutih je pričao o utakmici sa Zagrebom u kojoj će sa svojim suigračima pokušati doći do pete prvenstvene pobjede. – Oni u sredini imaju jako dobre igrače. Mislim na Stepčića, Šulca i ovog novog dečka koji im je došao iz Milana. Sva trojica vole igrati nogomet i najbolje se osjećaju kada imaju loptu u nogama. Rekao je Zlomislić koji jako dobro zna kako su nogometaši Zagreba itekako tvrd orah za sve momčadi. – Zagreb je općenito jedna od boljih ekipa u ligi što se tiče posjeda lopte, ali mislim da ipak ovaj put zbog lošeg terena neće moći uspostaviti svoju igru. Mi ćemo s druge strane morati biti itekako čvrsti i agresivni. Trebat ćemo iskoristiti slab teren, ali i stanje Zagreba i njihovu nervozu te sve skupa okruniti pobjedom.

Damir je spomenuo teren. Travnjak u Kranjčevićevoj je u jako lošem stanju pa će gotovo sigurno obje momčadi težiti preskakanju, a ne pas igri. – Na većini stadiona su tereni loši, a i mi treniramo na tako teškom terenu pa znamo što nas čeka u petak. Neće biti neke ljepote u igri, ali bez obzira na teren, naše su ambicije napadačke. Statistika kaže da je njihova zadnja linija slabija, ali sve su to mladi dečki željni igre. Možda malo pre više riskiraju pa zato dosta ispadaju, ali nikad se ne zna, možda protiv nas odigraju savršeno. Moramo biti spremni iskoristiti svaku njihovu grešku, ali se nikako ne smijemo oslanjati samo na njihove greške, već i na našu kvalitetu.

Istra 1961 je ove sezone protiv Zagreba igrala tri puta, a sve tri utakmice su završile bez pobjednika. – Oni uopće ne igraju loše i nitko ih nije nadigrao, već su nijanse odlučivale o rezultatu. Mislim da ih malo koštaju neiskustvo i lepršavost u igri. Vidjeli smo prošle sezone kako su bili efikasni i sigurno nisu zaboravili igrati nogomet. Međutim, kada se u momčad uvuče nervoza je jako teško igrati, ali sada vide jednu priliku da nam se priključe.

Utakmica sa Zagrebom bit će posljednja u seriji od tri utakmice protiv momčadi iz donjeg djela ljestvice. Nakon gostovanja u Zagrebu će Zeleno-žuti tri naredne utakmice igrati protiv prve, druge i četvrte momčadi prvenstva. – Nama zapravo više nije ni bitno s kime igramo jer je utakmica sve manje, a mi kako god moramo skupljati bodove. Stvarno je šteta što nismo pobijedili jednu od ove posljednje dvije utakmice, ali ništa još nije završeno. Treniramo, borimo se, maksimalno smo motivirani i vjerujem da ćemo na kraju biti zadovoljni. Rekao je Zlomislić i nadodao. – Smatram da prvo poluvrijeme u Osijeku nije bilo loše, ali ono s Interom je. Nadam se da smo naučili nešto iz te utakmice i da ćemo protiv Zagreba bolje ući u utakmicu. Fizički smo spremni, snage nam sada ne nedostaje te se nadam da će prvo poluvrijeme biti dobro za nas, a drugo još i bolje.[:]