[:hr]Zeleno-žuti niti u 6. kolu nisu uspjeli stići do treće prvenstvene pobjede, već su stigli do trećeg remija. U utakmici u kojoj su igrači Istre bili bolja i konkretniji od protivnika, ali su morali dostizati rezultatski minus što im je uspjelo golom Žižića.

Trener Pamić je od prve minute na teren poslao Zolotića kojemu je ovo bila prva utakmica u Zeleno-žutom dresu i koji je zaigrao u paru sa Zlomislićem na poziciji zadnjeg veznog.

U nešto slabijem tempu prvog djela susreta su konkretniji i za nijansu bolji bili nogometaši Istre 1961 koji su kontrolirali utakmicu i nisu davali pre više prostora Zagrebašima ispred gola Iveše. Vrlo agilna zadnja linija Istre odlično je uklanjala veliku većinu opasnosti ispred i u vlastitom kaznenom prostoru. Pad koncentracije obrane Zeleno-žutih ipak nisu iskoristili igrači Zagreba koji su u prvih 45 minuta stvorili dvije prilike za gol. U 17. minuti se Medić našao sam u kaznenom prostoru i iz dobre pozicije prebacio gol, dok je u 40. minuti Šulc dobro pucao, ali je Iveša još bolje reagirao. Znatno opasniji su bili Zeleno-žuti kosi su prvu priliku stvorili već u osmoj minuti. S desne strane je ubacio Mišić, a Đurić je u skoku pucao glavom i loptu poslao malo pored gola.

Nešto više prostora u obrani domaćih su igrači Istre pokušali iskoristiti sredinom prvog poluvremena kada su u tri navrata pokušali napraviti nešto konkretnije ispred Livakovića. Seriju prilika započeo je Repić u 27. minuti kada je poslao upotrebljivu loptu za Nikolića, ali napadač Istre u padu nije uspio dobro udariti loptu. Nekoliko minuta kasnije je Heister silovito pucao, a Livaković odbio, slično kao i u 34. minuti kada je udarac iskušao Pavlović. Kako nije išlo nogom, pokušao je Ojdanić glavom, ali ni on nije bio precizan iako se našao u sjajnoj poziciji za gol.

Kako nogometaši Istre 1961 nisu kapitalizirali konkretniju igru u prvom poluvremenu, kazna za to je stigla već u drugoj minuti nastavka susreta. Dubinska lopta je pomalo iznenadila obranu Istre koja je pustila pre više prostora Krovinoviću. Napadač Zagreba se brzo okrenuo pored Ojdanića i preciznim udarcem matirao Ivešu. Rano primljeni pogodak u nastavku igre je pomalo šokirao Zeleno-žute kojima je trebalo nekoliko minuta da ponovno preuzmu konce igre. Kada im je to uspjelo su ponovno zagospodarili terenom, preuzeli posjed lopte i u konačnici izjednačili. Igrala se 62. minuta kada je Zolotić ubacio pred vrata Zagreba. Lopta se od Nikolića odbila do Žižića koji je zabio iz blizine. Na krilima izjednačenja su Zeleno-žuti u nekoliko minuta stvorili dvije prilike, ali neprecizni su bili Heister i Nikolić. Zagrebaši su s vremenom postali konkretniji te su u zadnjih par minuta stvorili veliki pritisak na gol Istre i dvije odlične prilike. Prvo Muić nije iskoristio matnu situaciju pred Ivešom koji je nekoliko minuta kasnije još jednom spasio svoj gol obranom udarca Krovinovića.[:]