[:hr]Brzo je stigla i druga utakmica u nastavku sezone koja je Puležane odvela put Splita i poljudskog stadiona. Dečki će tako već u petak u 18:00 sati po drugi puta otvoriti kolo, ali sada protiv Hajduka. Svoje viđenje o sljedećem gostovanju Zeleno-žutih dao je Splićanin Nikola Žižić, stoper koji već godinu i pol dana brani boje Istre 1961.

– Nikad bolje nisam radio,a ekipa je fenomenalna, od prvog do zadnjeg, sve je “top”. Stvarno smo se svi odlično našli, i na terenu i van terena. Rekao je Nikola par riječi o svojoj ekipi i atmosferi u momčadi koji je zaista odlična te se kratko osvrnuo i na novi sustav igre kojeg je uveo trener Tot. – Mislim da smo dobro pohvatali novi sustav s četiri igrača u zadnjoj liniji, ali to nam i nije bilo strano jer smo svi već igrali u takvom sustavu. Uz to smo cijele pripreme to uigravali tako da misli da je sve prošlo OK.

Zeleno-žuti će u petak pokušati prekinuti crni niz od tri uzastopna poraza na Poljudu. Posljednji put kada su naši dečki gostovali kod Hajduka su pretrpjeli visoki poraz od 4:0. – Tada je situacija bila drugačija, a i fizički nismo bili ni blizu spremni kao i sada. Pogledaju li se ta četiri gola, više manje smo ih primili zbog slabije fizičke spreme. Kako bilo, ovisi od utakmice do utakmice jer se na svakoj može dogoditi svašta.

Žižić je prokomentirao utakmicu prošlog kola između Hajduka i Splita u kojoj su Hajdukovci gubili i pred kraj stigli do izjednačenja. – Ne možemo sagledavati Hajduka samo preko te utakmice sa Splitom jer nismo imali puno toga za vidjeti. Siguran sam međutim da će nakon takve utakmice napraviti sve da se u najboljem svijetlu predstave na Poljudu pred svojim navijačima. U toj utakmici smo mogli vidjeti jako dobar Split koji je agresivnom igrom u sredini zatvorio prostor Hajdukovcima. Što se splitske publike i pritiska s tribina tiče, to nam ne smeta jer je većina nas dosta toga prošla pa nas to ne može smesti. Kada krene utakmica se koncentriramo isključivo na igru i to je to. Rekao je Nikola i nadodao. – Imaju oni kvalitetne i vrhunske igrače koji su puno toga prošli, ali imaju i odličnu mladost kao što su Bašić i Vlašić. Kako bilo, neovisno o tome tko istrčao za njih i nas će se nešto pitati, nismo mi s Marsa pali. Slikovito će Žižić.

Naš stoper je izdvojio jednog igrača iz Hajdukovih redova kojeg je istaknuo kao najopasnijeg pojedinca splitske momčadi. – Mislim da im je Nikola Vlašić najbolji igrač. Vrlo nezgodan za čuvanje, onako malen i živ, jako interesantan igrač. Iskreno, nije me iznenadilo što ga trener nije uvrstio u početni sastav protiv Splita jer realno u posljednje vrijeme nije igrao dobro. To za mladog igrača nije dobro jer kada ne igra dobro se počne svašta piše po novinama, a čini mi se da je on i malo u glavi pao u zadnje vrijeme. Zaključio je Nikola.[:]