[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u nedjelju popodne u Rovinju odigrali prvu ovogodišnju utakmicu. Uobičajeni protivnik za ranu fazu priprema, ekipa Agencije Umag bila je solidan takmac za Zeleno-žute koji su i ovom prilikom uspjeli svladati ekipu za koju su igrali igrači istarskih četvrtoligaša.

Zeleno-žuti su očekivano od prve minute preuzeli inicijativu i zadržali je do kraja utakmice. Dečki nisu dopustili protivniku da konkretnije ugrozi vrata jednog od tri vratara koji su igrali utakmicu, a istovremeno su bili i relativno opasni u napadu i stvarali dobre prilike za gol.

Povela je Istra u 22. minuti golom Bouhne. S desne strane je ubacio Franić, ispred gola se našao Marić koji je loptu prebacio do Bouhne, a napadač Istre nije imao pre više poteškoća gurnuti loptu u gol. Drugi pogodak stigao je u 35. minuti kada je Ivanović lijepo probio po desnoj strani i ubacio pred gol protivnika, a tamo je Uzelac loptu gurnuo u vlastiti gol.

U nastavku susreta je trener izmijenio kompletnu momčad, a rezultat toga je bio rani gol, velika nadmoć Zeleno-žutih i puno neiskorištenih prilika za gol. Pogodak za 3:0 zabio je Repić u 51. minuti na ubačaj Heistera, a do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao.

Strijelci: 1:0 Bouhna (22′), 2:0 Uzelac (35′-ag), 3:0 Repić (51′)

Istra 1961:

1. poluvrijeme: Iveša (od 30. Ivušić) – Pavlović, Ojdanić, Gojković, Pamić – Mihaljević, Zlomislić, Svraka – Franić, Marić (od 30. Ivanović), Bouhna.

2. poluvrijeme: Ivušić (od 60. Ostojić) – Hadžić, Žižić, Jurkić – Mišić, Vuković, Đurić, Tomić, Heister – Ivanović (od 60. Strika), Repić.

Agencija Umag: Crnogorac, Beletić, Fabijančić, Uzelac, Sumić, Uran, Peculić, Šoškić, Fedotov, Halilović, Šendula. Još su igrali: Čović, Stojanović, Uršić.[:]