[:hr]Nogometaši Istre 1961 su i u petak nastavili s radom i pripremama za drugi dio sezone. Nakon uvodnih treninga koji su se većinom bazirali na trci i snazi te na “prebacivanje” na drugu vremensku zonu, trener je svojim dečkima postepeno uvodio sve zahtjevnije vježbe taktike i igre. U petak su pak na red došli prekidi, odnosno ubačaji iz kornera i slobodni udarci. Momčad je marljivo slušala trenerove zamisli i upijala njegove ideje koje će uskoro imati prilike iskoristiti u igri.

Točnije, već u subotu ujutro u 11:00 sati po lokalnom vremenu (19:00 u Puli) kada će Zeleno-žuti odmjeriti snage s MLS ligašem Realom iz Salt Lakea.

Kako ne bi sve bio samo nogomet, momčad će petak popodne provesti na izletu u Phoenixu gdje će uz slobodno vrijeme i obavezan popodnevni odmor imati prilike posjetiti grad, otići u shopping u obližnjem shopping centru i malo isprazniti glavu od trenažnih obaveza. Ekipa će provesti noć u Courtyard Scottsdale Old Town hotelu, a u subotu ujutro će se vratiti u Casu Grande.[:]