[:hr]Nogometaši Istre 1961 će danas s početkom u 15:00 sati igrati u Zaprešiću gdje će tražiti prvu prvenstvenu pobjedu na gostujućem terenu. Zeleno-žuti su u dosadašnjem djelu sezone šest puta bili gosti, a od mogućih 18 skupili su samo tri boda. Tri remija su nogometaši Istre ostvarili kod Osijeka, Zagreba i Slavena, dok su utakmice gubili kod Lokomotive, Splita i Hajduka.

Suprotstavit će im se protivnik koji je u 13 odigranih kola osvojio 16 bodova, bod manje od pulskog prvoligaša. Za razliku od Puležana, Zaprešićani igraju bolje u gostima. Međutim, kod kuće ih je u šest utakmica uspio svladati samo Hajduk, dok su u četiri utakmice osvajali po bod protiv Rijeke, Zagreba, Splita i Dinama. Jasno je kako su nogometaši Intera tvrd orah za svaku momčad i kako će Zeleno-žuti sigurno biti na velikom iskušenju.

Zeleno-žuti i Žuto-plavi su se od 2009. godine do danas u ligaškom natjecanju susreli deset puta. Uz ukupnu gol razliku 12:10 u korist pulskog prvoligaša, Zeleno-žuti su četiri puta slavili nad Zaprešićanima, dvaput su igrali neriješeno, a četiri puta gubili bodove. Gostovanja u Zaprešiću Puljanima nisu donosila pre veliku sreću. U pet utakmica tek su jednom slavili, jednom su igrali bez pobjednika, a tri puta gubili.

Sudi Pejin

Glavni sudac na utakmici Intera i Istre 1961 bit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, dok će mu pomoćnici biti Igor Krmar i Dario Vrabec iz Zagreba.[:]