[:hr]Dan pauze je za nogometašima Istre 1961. Dečki su u subotu ujutro odradili rekuperacijski trening i od trenera Tota dobili slobodno kako bi osim umornih mišića odmorili i glave. Iako u petak Zeleno-žuti nisu odigrali lošu utakmicu te su pokazali dobar nogomet, visoki poraz od 4:0 je zasigurno barem malo poljuljalo naše dečke koji gorak okus u ustima mogu lako ispraviti već ovaj petak.

Na Drosinu nam stiže momčad Slaven Belupa koja je u nastavak prvenstva ušla s dva minimalna poraza, od Dinama i Splita. Koprivničanci su u zadnje vrijeme dobro prolazili protiv Istre 1961 te su tako u posljednjih šest utakmica triput slavili, dvaput igrali neriješeno, a Zeleno-žuti su slavili tek jednom. Svaka tradicija ima svoj kraj pa se tako nadamo da će i ova završiti i da će naši dečki doći do važnih i vrijednih tri boda.

Svakako je dobra vijest da će se treneru Totu a tu utakmicu sa Slavenom u kadar vratiti Šime Gržan koji je odradio utakmicu kazne zbog tri žuta kartona i koji je jako nedostajao Istri 1961 u dvoboju sa Splićanima.

Srećom novih ozlijeđenih igrača nema već su van pogona samo duže ozlijeđeni igrači. Osim Matea Bertoše koji će u utorak na operaciju, polako se vraćaju Kenan Hadžić, Valentino Stepčić i Darko Mišić. Hadžić već radi u teretani te bi unutar nekoliko dana trebao početi s laganim treninzima na travnjaku. Stepčić je već polagano počeo trčati, a njegov povratak bi se trebao dogoditi unutar deset dana. Nešto duže će se pak trebati čekati za Darka Mišića koji i dalje odrađuje rehabilitacije nakon operacije.

Prema planu rada, dečki će u ponedjeljak odraditi dva treninga, dok će do utakmice trenirati jednom dnevno u Štinjanu.[:us]On Saturday morning the NK Istra 1961 players had a recovery practice, and then got the day off on Sunday to rest and prepare for their upcoming match against Slaven Belupo. Despite a 4:0 loss on Friday, the team performed well. This coming Friday the team has a chance to put the loss behind them and hopefully come away with a victory.
Slaven Belupo comes to Drosina with two losses (against Dinamo and Split) to start the second part of their season. In their last six games against Istra 1961, they won three times, tied twice, and lost once. This time we hope to be the ones to come away with the three points.
We look forward to Sime Grzan rejoining the team after sitting out last game due to yellow cards, as well as Coach Tot.

There are no new injured players. Of those currently injured, Mateo Bertosa will be having surgery on Tuesday, and Kenan Hadzic, Valentino Stepcic, and Darko Misic are slowly recovering. Hadzic is already working out in the gym and should be able to start practicing on the field in a few days. Stepcic has slowly started to run and is expected to return in the next 10 days. Darko Misic is rehabilitating after his surgery, so it will still be some time before we see him on the field again.

According to the practice plan, the team will have two practices on Monday, and then one practice a day in Stinjan for the rest of the week until the game.[:]