[:hr]Treningom u ponedjeljak popodne u Štinjanu su nogometaši Istre 1961 krenuli s pripremama koje će završiti u subotu gostovanjem u Splitu. Dečki su od trenera nakon utakmice s Goricom i subotnjeg jutarnjeg rekuperacijskog treninga dobili slobodno kako bi se odmorili i svježi ušli u važni tjedan utakmice sa splitskim “Crvenima”.

Trener za utakmicu sa Splitom neće moći računati na Gorana Rocea, požrtvnovnog ofenzivca kojemu je na utakmici s Goricom prilikom sudara s protivničkim igračem puklo osmo rebro. To znači da će Goran morati strogo mirovati minimalno 15 dana, a vjerojatno i više. Nakon što odleži i sanira puknuto rebor, Roce će morati proći kondicijski dio treninga što će ga ukupno od momčadi udaljiti oko mjesec dana. To je zasigurno veliki udarac za momčad Istre 1961 i trenera Tomića kojemu je Roce bio u udarnoj postavi.

Što se samog treninga tiče, dečki su trenirali oko sat i pol, uobičajeni trening vježbanja završnice i igre na skraćenom terenu.

Momčad će u utorak odraditi dva treninga, a u srijedu i četvrtak po jedan. U Split, odnosno Sinj, će krenuti u petak rano ujutro, a posljednji trening uoči utakmice će odraditi u Sinju.[:]