[:hr]Nogometaši Istre 1961 će danas u sklopu 26. kola MaxTV Prve lige gostovati kod momčadi Splita. U pomalo okrnjenom sastavu bez Ivušića, Rocea i vjerojatno Gržana, Zeleno-žuti će pokušati iskoristiti jučerašnji remi Slaven Belupa kod kuće i tako se u potpunosti priključiti i bodovno izjednačiti s koprivničkim sastavom. Na put prema tri boda će Puležanima stati “probuđeni” Splićani koji su vrlo dobro krenuli u drugi dio prvenstva. Crveni su u pet utakmica osvojili osam bodova i tako se približili osmoj poziciji koja garantira ostanak u ligi i sljedeće sezone.

Utakmicu sa Splitom je najavio Goran Paracki, naš veznjak koji je dvije sezone branio boje splitskog kluba. – Ekipa Splita igra gotovo isto kao i kada sam ja bio tamo, neovisno o tome što nema niti jednog igrača kada sam igrao tamo. Čvrsti su u bloku, brzi prema naprijed i pokušavaju iskoristiti kontre i polu kontre. Rekao je Paracki i upozorio. – Nećemo se mi zavaravati, bit će to sigurno teška utakmica. Pokušat ćemo pokazati karakter kao što smo ga pokazali u Vinkovcima i utakmicu usmjeriti u našu korist.

Utakmicu Splita i Istre 1961 sudit će Bruno Marić iz Daruvara, a pomagat će mu Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta i Goran Loparac iz Sladojevaca. Utakmica se igra u Parku mladeži s početkom u 15:00 sati.[:us]Today, Istra 1961 will host Split in the 26th round match. Without Roce, an injured Ivušić, and possibly Gržan, the team will seek an important win to catch up with Slaven Belupo in fifth place. Split entered the second part of the season with some great results, winning a total of eight points in five matches as they try to work their way up to 8th place.

Split plays almost the same football as when I was there, even if all the players and the coach are new,” said Goran Paracki who played there for two seasons. “They have a solid defensive block, and are really fast transitioning on counter attacks. We will not be deceived; the game will certainly be a tough one. We will try to show the same character that we showed in the game against Cibalia, and will try to control the match to our advantage.

The referee will be Bruno Marić from Daruvar, with his assistants Sanja Rođak-Karšić and Goran Loparac. The match is scheduled for today at 3 PM.[:]