[:hr]Nogometši Istre 1961 su u nedjelju popodne odigrali svoju prvu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Razigrani Puležani su tijekom cijelog susreta dominirali i stvarali prilike, ali za kapitalizirati premoć se moralo čekati drugo poluvrijeme u kojem su Zeleno-žuti zabili sedam od ukupno osam golova. Trener Panadić je postavio momčad u formaciju 4-2-3-1, a na teren je poslao sve igrače koje je imao na raspolaganju. Trener je imao prilike vidjeti i naše juniore te igrače koji se nalaze na probi.

Nogometaši Istre 1961 su u prvom poluvremenu stvorili niz dobrih prilika za gol, ali je jedino Žižić uspio poentirati nakon ubačaja iz kornera i visokog skoka. U nastavku susreta je nova ofenzivna linija odigrali puno konkretnije, brže i rastrčanije. Drugo poluvrijeme je Prelčec otvorio lijepim golom na asistenciju Vučemilovića. U 64. minuti je Kelmendi iskoristio odbijanac i preciznim udarcem iz daljine povisio na 3:0, dok je četiri minute kasnije Medić odigrao lijepu kombinaciju s Jokićem zabio za 4:0.

U 72. minuti je Ljubanović glavom zabio na ubačaj Jurkića, minutu kansije je Jokić asistirao za Vučemilovića, a u 83. i 84. minuti se u strijelce ponovno upisao LJubanović.

Svoje prve minute u dresu Istre 1961 su odigrali Mitrevski i Collins. Dok je Collins igrao kao lijevo krilo ispred Heistera i sudjelovao u mnogobrojnim akcijama Istre, MItrevski nije imao pre više posla jer su domaći u drugom poluvremenu rijetko dolazili ispred Iveše.

Utakmica je imala i svečani dio. Naime, u 17. minuti je iz igre izašao Eniz Šabanović koji je završio karijeru nakon 17 godina igranja za NK Umag. Istra 1961 se odazvala pozivu prijatelja iz Umaga, a Šabanovića je uručen dres pulskog prvoligaša s brojem 10.

UMAG – Gradski stadion. Prijateljska utakmica, 19.6.2016., 18:00.
Gledatelja: 100

Strijelci: 0:1 Žižić (19′), 0:2 Prelčec (48′), 0:3 Kelmendi (64′), 0:4 Medić (68′), 0:5 Ljubanović (72′), 0:6 Medić (73′), 0:7 Ljubanović (83′), 0:8 Ljubanović (84′)

Umag Mladost: Crnogorac, Stipanović, Krneta, Kurtović, Mehmedi, Uršić, Beletić, Mehmedagić, Šabanović, Mandir, Miličević. Još su igrali: Kolar, Dujaković, V. Vidonis, I. Vidonis, Klepač, Božić.

Istra 1961:

1. poluvrijeme: Ivušić – Hadžić, Novoselec, Žižić, Heister – Uročević (od 33. Marić), Barišić (od 30. Marinčić)- Trojak, Rašić, Collins – Varela.

2. poluvrijeme: Iveša – Kelmendi, Gojković, Mitrevski, Jurkić – Marić (od 61. Jokić), Marinčić (od 61. Medić) – Vučemilović, Min, Prelčec – Ljubanović.[:]