[:hr]Nogometaši Istre 1961 će danas u Gradskom vrtu gostovati kod Osijeka. Bit će to prva utakmica posljednje četvrtine prvenstva u koju Zeleno-žuti ulaze s pete pozicije prvenstvene ljestvice. Trener Tot je najavio zanimljivu utakmicu u kojoj će njegova momčad tražiti dobar rezultat protiv, prema njegovim riječima, favoriziranog domaćina. Statistika Zeleno-žutih u Osijeku je vrlo dobra te su se u Pulu često vraćali s bodom ili bodovima. Dečki su zadnji put u Osijeku izgubili u svibnju 2015., dok su prije i poslije te utakmice redovito ostvarivali pozitivne rezultate.

– Očekujem Osijek koji će se od prve minute postaviti kao favorit. Oni ganjaju tu treću poziciju i zato mislim da će biti dosta teška utakmica. Rekao je Šime Gržan u najavi utakmici s Osijekom i nadodao. – To ne znači da ćemo se predati, već računamo na našu dobru predstavu i poneki bod. Rasterećeni smo, idemo odigrati najbolje što možemo pa što bude. Kaže Šime koji je dao puno u posljednje dvije pobjede Zeleno-žutih protiv Splita i Slavena.

Zeleno-žuti su u Osijek otputovali bez ozlijeđenog Žižića koji je ostao u Puli na terapijama.

Utakmicu u Gradskom vrtu koja počinje u 19:00 sati sudit će Bruno Marić iz Daruvara uz pomoćnicu Sanju Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta i pomoćnika Gorana Loparca iz Sladojevaca.

Tijek utakmice pratite i na našem Facebook profilu. Forza Istra![:]