[:hr]Od povratka u prvu ligu, Zeleno-žuti su na Maksimiru kod Dinama gostovali deset puta. Devet puta su se igrale ligaške utakmice, a jednom Kup. Jedini pozitivan rezultat na Maksimiru je za Istru 1961 od 2009. do danas upravo ta jedna četvrtfinalna utakmica u Kupu. Zeleno-žuti su nakon 1:1 u Puli pred kraj susreta u Zagrebu uspjeli poravnati rezultat na 1:1, ali su precizniji s bijele točke bili Zagrepčani.

Ostalih devet utakmica u posljednjih sedam sezona su Zeleno-žuti gubili. Najteže je bilo na otvaranju povratničke prvoligaške sezone 2009. kada je Istra poražena sa 7:1 i u sezoni 2013./2014. kada su Dinamovci slavili sa 6:0. U devet odigranih utakmica, Istra je postigla pet, a primila 36 pogodaka. Hoće li Zeleno-žuti uspjeti prekinuti crnu seriju moći ćemo vidjeti u nedjelju od 15 sati za kada je predviđeni početni sudački zvižduk.

Utakmicu između Dinama i Istre 1961 sudit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a pomoćnici će mu biti Goran Pataki iz Đakova i Bojan Zobenica iz Vinkovca.[:]