[:hr]Igralište Fortin u Štinjanu, bez novih igrača, uz dosta poznatih lica i trojice igrača na probi, tako bi se mogao rezimirati prvi trening nogometaša Istre 1961 koji su u utorak krenuli s pripremama za novu sezonu. U 10:15 su dečki istrčali na igralištu Fortin u Štinjanu gdje su pod vodstvom trenera Panadića trenirali do 12:00 sati.

Na vrlo dobrom štinjanskom terenu su dečki odradili uobičajeno zagrijavanje, vježbe s loptom, igru na skraćenom terenu i istezanje. Popodnevni trening je na rasporedu u 18:00 sati, a prema planu rada trenera Panadića, njegova će momčad trenirati dva dana po dvaput dnevno, a treći dan jednom. Takav ritam treniranja će se zadržati iduća dva tjedna, odnosno do odlaska u Sloveniju na pripreme.

Tri igrača na probi, s posudbe se vratio Marinčić

Na prvom treningu se odazvalo ukupno 18 igrača i četiri vratara. Od poznatih lica tu su bili vratari Ivica Ivušić, Ivan Brkić, Vanja Iveša i Miloš Ostojić te igrači Nikola Žižić, Ivica Jurkić, Darko Mišić, Kenan Hadžić, Ignacio Varela, Renato Gojković, Šime Gržan, Marko Trojak, Marcel Heister, izlazni junior Sebastian Jokić, juniori Patrik Iveša, Ivor Ljubanović i David Barišić te ulazni junior Saša Urošević. S posudbe iz Vukovara se vratio Petar Marinčić koji ima još godinu dana ugovora, dok su na probu stigli Ivan Novoselec, Mario Rašić i Jakov Medić.

Ivan Novoselec je 20-o godišnji Varaždinac, stoper koji je u karijeri igrao za Varteks, Zavrč i u Lučkom na posudbi iz Lokomotive. Rašić je 27-o godišnja polušpica, bivši član zaprešićkog Intera, Vrapča, Dragovoljca, Krškog i Pandorfa, a Medić 17-o godišnji zadnji vezni koji dolazi iz škole nogometa Zagreba.

Na početak priprema nisu došli Abdelhakim Bouhna zbor privatnih problema i Josip Vuković koji u Split liječi upalu pubične kosti.[:]