[:hr]Početak radnog posljednjeg tjedna u ovoj kalendarskoj godini je za Zeleno-žute počeo radno i u visokom ritmu. Nakon nesretnog subotnjeg poraza i slobodne nedjelje, dečki su u ponedjeljak na poligonu pulskog gradskog stadiona odradili nekoliko testova kako bi se vidjelo fizička sprema Zeleno-žutih.

Testove je iz Velike Britanije došao odraditi Craig Turner, član Nike akademije uz čiju suradnju pulski prvoligaš koristi i GPS sustav na treninzima i utakmicama. Dečki su prvo napravili test skočnosti odnosno vertikalnih skokova u prostoru, sunožno i na jednoj nozi. Nakon toga su se preselili na poligon gdje su odradili Yoyo test izdržljivosti. Ovaj test mjeri izdržljivost igrača, a sastoji se od trčanja 20 metarskih dionica u sve bržem ritmu, uz pauze od deset sekundi između svake dionice. Najizdržljivijim igračem u Zeleno-žutim redovima se pokazao Antonio Repić.

Prikupljene informacije će Turner analizirati u Velikoj Britaniji i tako dati preciznu sliku fizičkog stanja igrača Istre.

Sljedeći trening je na rasporedu u utorak ujutro na Drosini.[:us]The last working week for the Green and Yellows in this year started in a high pace workout. After Saturday’s unfortunate defeat against Lokomotiva and a free Sunday, the boys gathered at the Drosina stadium to do some physical training.

Craig Turner from the Nike Academy based in the United Kingdom came to Pule with the equipment to make some important test that will reveal the exact physical condition of the players. After a couple of jumping tests, Turner with the help of Istra’s physical trainers Peršić and Milanović did a Yoyo test, crucial to understand the physical state of the players after six month of hard work.

 [:]