[:hr]Ekspedicija pulskog prvoligaša stigla je nakon više od 30 sati puta u bazu za američki dio priprema. Preko Venecije, Londona i Phoenixa momčad je oko 10:30 po lokalnom vremenu stigla u Grande Sports world. Radi se o velikom resortu i sportskom objektu smještenom oko sat vremena busom od Phoenixa gdje se svake sezone pripremaju MLS timovi.

Dugi put od Hrvatske do Amerike dodatno je produžen zbog kašnjenja letova iz Venecije i Londona pa su se stoga Zeleno-žuti nakon zaista napornog putovanja i dolaska u Ameriku razbježali po sobama kako bi ulovili koji sat spavanja i što prije pokušali organizam “prebaciti” na lokalno vrijeme od osam sati razlike od onog srednjoeuropskog. Osim kašnjenja letova, put je prošao vrlo dobro i bez većih problema. Najteže je bilo ispuniti više od šest sati čekanja na let na londonskom aerodromu Heathrow, ali se ipak i to nekako izguralo.

Prema planu rada za prvi dan američkog djela priprema, dečki će nakon doručka odraditi tek lagano rastrčavanje na obližnjim terenima i seriju testiranja kod Craiga Turnera iz Nike akademije.[:]