[:hr]Nogometaši Istre 1961 su odmah nakon utakmice s Rijekom nastavili s treninzima i pripremama za posljednju četvrtinu prvenstva. U nedjelju su dečki koji su igrali utakmicu na rasporedu imali rekuperacijski trening, dok su ostali trenirali uobičajenim ritmom. U ponedjeljak je pak bio vrlo naporan dan uz dva treninga.

Ujutro su dečki radili u teretani i na poligonu iza zapadne tribine, dok su popodne preselili u Štinjan. Prošlo je već neko vrijeme od kada su zadnji put dečki kročili igralištem Fortin koji je u posljednje vrijeme bio u vrlo lošem stanju, blatnjav i pun vode. Atmosferilije su se ipak u posljednje vrijeme smilovale pa se nakon prestanka kiše i dolaska bure štinjansko igralište osušilo i opet postalo pogodno za trening. Popodne su tako radili tehničko-taktičke vježbe, igrali između dva gola, vježbali završnicu, a kao dodatak je za kraj treninga kondicijski trener Sadibašić pripremio vježbe snage. Srijedu su dobili slobodno kako bi se odmorili za nastavak treninga i pripremu utakmice sa Slavenom.

Bouhna i Gojković van pogona zbog problema s mišićima

Dva člana udarne postave Zeleno-žutih, Abdelhakim Bouhna i Renato Gojković, su od utakmice s Rijekom van trenažnog procesa. Bouhna je još tijekom utakmice osjetio bol u mišiću zbog koje je i napustio igru, dok je Gojković prijavio problem nakon utakmice. Obojica se nalaze u ambulanti fizioterapeuta Marjanovića gdje odrađuju terapiju i čekaju popodnevni ultrazvuk nakon kojeg će se znati više.[:]