[:hr]Krenule su pripreme za utakmicu s Lokomotivom. Nakon dobre predstave u subotu protiv Udinesea, trener Panadić je svojim dečkima dao dva slobodna dana koje su igrači iskoristili kako bi proveli Uskrs s obiteljima, dobro se odmorili i regenerirali umorne mišiće. Svježi i odmorni, Zeleno-žuti su se u trening vratili u utorak popodne na Drosini.

Po vrlo ugodnom i sunčanom vremenu su radili oko sat i pol, većinom lakše vježbe s loptom, igru na skraćenom terenu i trku.

Tjedan će za momčad Istre 1961 završiti subotnjom utakmicom s Lokomotivom koja je jedna od važnijih u borbi za izbjegavanje pretposljednje pozicije i kvalifikacija za ostanak u prvoj ligi. Eventualnom pobjedom bi se Zeleno-žuti vrlo vjerojatno približili Osijeku koji gostuje kod Dinama. Zaostatak od pet bodova za Slavoncima se može dostići, ali je jasno kako će za to Istra 1961 trebati početi pobjeđivati. Dobra prilika će biti utakmica sa Zagrepčanima koja je na rasporedu u subotu u 15 sati na Drosini. Do tada ne preostaje ništa drugo nego naporno raditi i pripremiti se što je moguće bolje.[:us]Preparation for a match with Lokomotiva has started. After a good performance on Saturday against Udinese coach Panadić gave to his boys two days free which they used to spend Easter with their families, have a good rest and regenerate their tired muscles. Fresh and rested, Green and Yellows came back  to training on Tuesday afternoon at the Drosina.

With a very pleasant and sunny weather they worked for about an hour and a half, mostly easy exercises with balls and 15 minutes of playing on a shortened field.

The week for Istra 1961 will finish with Saturday’s match with Lokomotiva, which is one of the most important in the struggle to avoid the penultimate position and qualifications to stay in the first division. The guys will have a good opportunity for a win against Lokomotiva on Saturday at 15 o’clock on a home pitch. Until then there is no other choice than to work hard and prepare as well as possible.[:]