[:hr]Za nogometaše Istre 1961 nema puno vremena za pripremu sljedeće utakmice. Nakon što su u četvrtak na Drosini ugostili nogometaše Dinama, već u ponedjeljak će na Parku mladeži igrati protiv Splita. Kako je malo vremena do sljedeće utakmice, trener Panadić će sa svojim dečima uspjeti napraviti još samo dva treninga do polaska za Split.

Jutro nakon utakmice s Dinamom su se igrači okupili na Drosini. Dio igrača koji su u četvrtak odradili veći dio utakmice su u laganom ritmu nizali krugove uz rub pomoćnog igrališta kako bi izbacili umor iz mišića. Veći dio momčadi je pak odradio jači trening uz vježbe snage i eksplozivnosti i igru na skraćenom terenu.

Svakako je dobra vijest da nakon dvoboja sa zagrepčanima nije bilo ozlijeđenih igrača. Uz to, Bouhna i Đurić nisu osjetili nikakve posljedice ozljeda nakon povratka na teren pa će tako spremni dočekati gostovanje u Splitu. Dečki će to polaska na put odraditi još dva treninga, u subotu popodne iu nedjelju ujutro, a bus za Split će krenuti nakon analize protivnika.[:]