[:hr]Dobru i zanimljivu utakmicu na Drosini pred oko 1500 gledatelja je prestrogim crvenim kartonom Šimi Gržanu u 53. minuti sudac Strukan usmjerio prema pobjedi Osijeka. Borbeni i srčani Zeleno-žuti su odigrali solidnu utakmicu, imali svoje prilike, ali su na žalost novo prvenstveno startali porazom.

Gosti iz Osijeka su bolje ušli u susret, a nažalost oko 1500 okupljenih navijača Istre 1961 to su iskoristili ranim pogotkom. Igrala se tek peta minuta kada je Knežević ubacio s desne strane na drugu stativu gdje je usamljeni Perošević glavom pogodio gol. Isti je igrač pet minuta kasnije opet bio opasan po golu Istre, ali je ovaj put Brkić bio na mjestu. Pomalo uspavana Istra probudila se nakon 15-ak minuta igra ipak probudila. Dečki su čvršće stali u blok, a istovremeno i brzom tranzicijom i hrabrijom igru krenuli s prijetnjama prema Mikuliću.

Dva slaba pokušaja Collinsa u 16. i 24. minuti bili su samo uvod u dvije sjajne prilike Zeleno-žutih. U samo jednu minutu je Georgiev iz dva kornera odličnu pucao glavom, ali je oba puta Mikulić još bolje reagirao i spašavao svoj gol. Kod drugog udarca Georgieva je vratar Osijeka loptu odbio do Rocea koji je međutim s par metara promašio gol. Do kraja poluvremena nije bilo konkretnijih akcija na obje strane, prvenstveno zato što Puležani nisu uspjeli konkretizirati bolju igru i veći posjed lopte.

Zeleno-žuti su u nastavak susreta ušli s namjerom da stignu do zasluženog izjednačenja te su od prve minute krenuli agresivno prema vratima Osijeka. Nažalost put prema golu Istre je u 53. minuti itekako otežao sudac Strukan koji je pomalo pre strogo Gržanu dao drugi žuti karton. Gosti su s igračem višu uspjeli stvoriti niz vrlo dobrih prilika, poglavito nakon grešaka pulske brane. Boban i Barać su tako u 62. i 64. minuti pogađali okvir gola, a Perošević u 55. minuti nije iskoristio odličnu priliku.

Iako s igračem manje, Zeleno-žuti su vrlo dobro stajali na terenu. Jasno je ipak da je patila ofenzivna igra Istre, dečki su pokušavali prijetiti, ali ipak nisu uspjela konkretnije ugroziti vrata Mikulića. Igrači Istre 1961 zbog velike srčanosti i borbenosti ipak nisu nagrađeni, ali ih je zato publika na kraju utakmice nagradila zasluženim pljeskom.

Svoje prve minute u dresu Istre su odigrali Collins, Stepčić, Polić, Georgiev, Ljubanović i Hong.[:]