[:hr]Bez pre velikih uzbuđenja, lijepog nogometa i prilika za gol prošla je utakmica 30. kola između Lokomotive i Istre 1961. Igralo se većim djelom između dva šesnaesterca te su u vrlo rijetkim trenucima momčadi prijetile protivničkim golmanima. Kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, u posljednjim sekundama utakmice je Karimi zabio za slavlje domaćih.

Trener Tot na raspolaganju nije imao Antonia Pavića koji je mora pauzirati zbog tri žuta kartona. Srećom, u momčad su se nakon saniranih ozljeda vratili Roce i Žižić koji su bili spremni zaigrati od prve minute i koji su se našli u početnom sastavu. Umjesto spomenutog Pavića zaigrao je Tome Kitankovski kojemu je to treći nastup u dresu Istre 1961.

Zeleno-žuti su bili poprilično neaktivni u napadu pa su tako i prilike pred vratima Šempera bile rijetke. Tek je Solomon konkretnije zaprijetio Lokomotivi u 11. minuti kada ga je dobro uposlio Lucio. Udarac našeg napadača međutim nije bio pre opasan za vratara Lokomotive. Pred kraj susreta je svježinu u ofenzivni dio igre Zeleno-žutih uveo junior Ljubanović, ali konkretnijeg učinka ipak nije bilo.

S druge strane ni nogometaši Lokomotive nisu pokazali pre više želje za tri boda te su većinom prijetili iz prekida i udarcima iz daljine. Pucali su tako Bočkaj, Antunović, Valentić i Karimi, ali su svi njihovi pokušaju bili neprecizni ili bezopasni za Ivušića. Ipak, da utakmica ne završi podjelom bodova pobrinuo se Ali Karimi u posljednjim sekundama kada je glavom zabio za 1:0 na ubačaj iz kornera. Nesretno i nespretno izgubljen bod.[:]