[:hr]Trebalo je čekati sedam godina da nogometaši Istre 1961 pobjedom krenu u novo prvenstvo. Dogodilo se to 11. srpnja 2015. protiv momčadi Slaven Belupa. Iako nije bilo umiranja u ljepoti, sigurnih 3:1 dalo je Puležanima prilike da se lijepo provesele nakon prvog kola. Razigrani Franjić dvaput je matirao gostujućeg vratara,a pobjedu je potvrdio novi kapetan Zeleno-žutih Dario Tomić.

Iako u prvom djelu susreta nije bilo pre više uzbuđenja, nogometaši Istre 1961 su iskoristili prvu priliku za rano vodstvo. Igrala se peta minuta kada je Repić pronašao usamljenog Franjića u kaznenom prostoru Slavena. Napadač Istre brzo se okrenuo i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio gola Rozmana. Nastavili su Zeleno-žutim brzim kontrama i ubačajima s bokova prijetiti gostima. Najbliže golu su Puležani bili u 24. minuti kada je Tomić ubacio pred gol gostiju. Tamo je prvo Repić u duelu s braničem gostiju loptu dodao do Nikolića koji ju je u padu samo proslijedio do Rozmana. Neloš je bio i udarac Vukmana iz daljine kojeg je vratar izbio do Nikolića, ali je napadač Zeleno-žutih bio u zaleđu.

Ako nije bilo pretjerano efikasno u napadu, u obrani je većinom sve štimalo pa je obrana Istre zatvorila prilaze svom golu. Iako je bilo nekoliko grešaka i trenutaka dekoncentracije, gosti nisu imali niti jednu konkretniju priliku pred golom Brkića. Tek je Brlek u 20. minuti iz slobodnog udarca pokušao iznenaditi vratara Istre, ali mu nije pošlo za nogom.

Slično kao i u prvih 45 minuta, nastavak susreta nije pružio puno lijepog nogometa. Uz veliku borbu na sredini terena prvo uzbuđenje dogodilo se u 61. minuti kada je Mišić igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru. Ejupi je nažalost okupljenih 1500 navijača Istre bio precizan. Nakon izjednačenja se i dalje igralo usporenim ritmom, a uspavanu publiku je probudio Franjić svojim drugim golom. Repić je Franjića preciznom loptom gurnuo samog na Rozmana, a napadač Istre je hladnokrvno matirao protivnika. Samo nekoliko minuta kasnije potpuna euforija na Drosini. Heister je krenuo u kontru, u sredinu je vratio Mišić za Tomića koji je glavom zabio za dvostruko vodstvo i veliko veselje na tribinama.

Do kraja susreta su gosti mogli smanjiti zaostatak preko Ejupija, ali na sreću Zeleno-žutih nisu uspjeli.

Proradili brojači

Prilikom odigravanja prve utakmice ove sezone u funkciju su pušteni brojači na ulazima pulskog gradskog stadiona. Uz ponešto gužve na ulazima, sve je prošlo u najboljem redu, a na poluvremenu je nova tehnologija na stadionu rekla da je na tribinama bilo 1486 gledatelja.[:]