[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu na Drosini pretrpjeli težak poraz od Hajduka, ali borba za ostanak još uvijek traje. Kako je Cibalia izgubila u Osijeku 3:1 prednost Istre 1961 nad Vinkovčanima je i dalje jedna bod, tako da će se pitanje putnika u drugu ligu prolongirati još neko vrijeme.

Dan nakon utakmice dečki su se okupili na Drosini gdje su odradili trening, a nakon treninga i glasovali za najbolje pojedince u hrvatskom nogometu za ovu sezonu. Sve to u organizaciji Nogometnog sindikata koji je ujedno održao i predavanje o dopingu u nogometu.

Što se utakmice s Hajdukom tiče, svoje je viđenje tog visokog poraza dao trener Zeleno-žutih Darko Raić-Sudar. – Nismo bili pravi te smo jednostavno napravili pre više grešaka. Protiv ovakvog protivnika si to ne smijemo dozvoliti pa smo zato i prošlo ovako kako smo prošli. Rekao je trener i nadodao. – Svojim dečkima ne mogu ništa zamjeriti jer znam da su htjeli najbolje, ali ponekad dođe dan kada ti malo toga polazi za nogom.

Zeleno-žuti su imali i svojih dobrih trenutaka, pogotovo u razdoblju utakmice nakon gola Roce te u nastavku susreta kada su mogli smanjiti zaostatak i ponovno utakmicu uvesti u neizvjesnost. – Mogu biti zadovoljan periodom utakmice kada smo zabili gol i doveli utakmicu u neizvjesnost. Međutim, nakon toga smo dobili gol iz našeg kornera i tada je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno. Rekao je trener i istaknuo. – Hajduk je kvalitetnija momčad od nas i zato smo tako i nastradali, a njima čestitam na zasluženoj pobjedi. Mi se ipak nećemo predati te ćemo preostala dva kola odigrati najbolje što možemo.

Još dvije utakmice su ostale do kraja regularnog djela sezone u kojima će Zeleno-žuti gostovati u Koprivnici i ugostiti Rudeš, dok će Cibalia ugostiti Rijeku i gostovati kod Lokomotive. – Svjesni smo da ako želimo u dodatne kvalifikacije moramo pobijediti nekoga, to je naša realnost. Sada je najbitnije vratiti momčad nakon uvjerljivog poraza koji je sigurno ostavio posljedice, bez obzira na to što smo igrali protiv Hajduka. Zaključio je trener.

Zgrablić Istra 1961

 

HUNS predavanje[:]