[:hr]U tijeku su pripreme za jednu od važnijih utakmica ove sezone, gostovanje kod vinkovačke Cibalije. Trener Darko Raić-Sudar odlučio je svoju momčad povesti na put dan ranije od uobičajenog pa će tako momčad put Slavonije krenuti već u četvrtak ujutro. Momčad će odsjesti u hotelu Villa Lenije u Vinkovcima, a trenirat će u Ivankovu. Naš domaćin u Slavoniji i ovaj put za Zeleno-žute priprema večeru i druženje, a mi im i ovim putem još jednom zahvaljujemo na zaista krasnom gostoprimstvu.

Zeleno-žuti su posljednji trening uoči polaska na put odradili na travnjaku pulskog stadiona gdje su trenirali sat i pol vremena. Trener je rad koncentrirao na rad s loptom pa su se stoga odrađivale vježbe završnice i posjeda lopte, a za kraj se igralo i na skraćenom terenu.

Iveši i Basti četiri utakmice kazne

Popodne se oglasio i disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer koji je donio odluke o kaznama zbog događaja na i neposredno nakon utakmice Istre 1961 i Intera. Vanja Iveša je tako kažnjen s četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 5.000 kuna pa je za njega sezona završena, dok je pomoćni trener Nenad Basta kažnjen s četiri utakmice zabrane obavljanja funkcije. Glavni trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar moći će voditi svoju momčad s klupe u subotu u Vinkovcima jer je dobio samo novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna. Klub je pak zbog propusta u organizaciji kažnjen s 8.000 kuna.[:]