[:hr]Petak je za nogometaše Istre 1961 bio rezerviran za razna testiranja koja se redovito provode u suradnji s Nike Akademijom iz Velike Britanije. Već poznato lice u klubu, Craig Turner iz spomenute Nike Akademije  se priključio pripremama prije dva dana kako bi odradio seriju testiranja. Uz stalno praćenje kroz GPS sustav, dečki redovito obavljaju testiranja kako bi se još bolje mogle vidjeti fizičke osobine i razvoj istih kroz vrijeme.

Ovaj put je Turner u suradnji s kondicijskim trenerima Peršićem i Sadibašićem odradio četiri testa. Na jutarnjem treningu su dečki napravili test eksplozivne snage i skočnosti, test brzine i T-test, dok su popodne odradili Yoyo test.

Prikupljeni podaci će dati jasniju sliku u kakvom su fizičkom stanju dečki i na čemu trebaju raditi kako bi napredovali.

Uz testiranja, nogometaši Istre su radili i na taktici te prekidima i slobodnim udarcima. Subotu je trener odredio kao dan za rekuperaciju uz trening u fitnessu u hotelu Eden, masaže i opuštanje u bazenu.[:]