[:hr]Nogometaši Istre 1961 su se u ponedjeljak ujutro okupili na Drosini gdje su odradili trening. Dio igrača koji je jučer odigrao veću minutažu je odradio rekuperacijski trening uz laganu trku i istezanje, dok je ostatak momčadi trenirao uobičajenim ritmom.

Kako se situacija oko novog vlasnika i dalje nije riješila, najavljeno se na žalost i ostvarilo. Risto Mitrevskiodlučio je napustiti klub te okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri, dok je Gotal zatražio oslobođenje od treninga na svoj zahtjev. Risto je u Istri 1961 proveo gotovo jednu i pol sezonu, a u zeleno-žutom dresu je odigrao ukupno 41 ligašku utakmicu i pritom zabio jedan pogodak. Gotal je pak u Pulu stigao sredinom Kolovoza i u tri mjeseca je odigrao šest ligaških utakmica i zabio dva pogotka. Obojici želimo puno sreće u nastavku karijere.

Ostali igrači su odlučili ostati i nakon razgovora s trenerom dogovorili da će nastaviti trenirati i igrati po uobičajenom ritmu. Na žalost ovo je trenutno realnost u redovima pulskog prvoligaša.[:]