[:hr]Nogometaši Istre 1961 su se nakon 27 sati puta iz Amerike vratili u Pulu. Bus s nogometašima Istre 1961 je na Drosinu stigao u četvrtak u 2:15, a nakon čega su se dečki uputili kućama na odmor. Kako bi što prije prošli prilagodbu od osam sati razlike između Arizone i Hrvatske , trener Tot je svoju ekipu okupio u četvrtak u 16:00 sati na Drosini koja je odradila lakši trening. Dok je većina momčadi trenirala na umjetnoj travi pulskog gradskog stadiona, Risto Mitrevski je nizao krugove oko terena, a uskoro se očekuje i njegov povratak u puni trenažni proces.

U subotu generalka

Ekipa će generalku odraditi u Umagu protiv momčadi Dalian Transcendencea, kineske momčadi koja igra u drugoj ligi. Utakmica je na rasporedu u subotu u 15:30 na gradskom stadionu u Umagu.

Na probi Tome Kitanovski

Na jednotjednu probu je stigao Tome Kitanovski, 25-o godišnji makedonski desni bek. Tome će se u Puli zadržati do utakmice s Lokomotivom do kada će trener Tot odlučiti može li Makedonac pomoći Istri 1961. Kitanovski je u karijeri igrao u makedonskom Pelisteru, u rumunjskoj drugoj ligi u momčadi Universitatea Craiove te u Srbiji u Voždovcu i Mladosti iz Lučana.[:]