[:hr]Posljednji trening NK Istre 1961 uoči putovanja u Ameriku na drugi dio priprema održan je u nedjelju ujutro u teretani na Drosini. Nakon dobre provjere sa slovenskim trećeligašem Ilirijom, trener Tot je svojim igračima nedjeljno jutro ispunio lakšim treningom kao pripremu za dugi put od Pule do Case Grande.

Momčad će prema Veneciji krenuti oko pola noći od kuda će avionom u London. Ekipa će na londonskom aerodromu Heathrow provesti šest sati, a u 17:00 sati po srednjeuropskom vremenu će krenuti za Phoenix. U Sjedinjene američke države će momčad stići u 24. siječnja u 3:00 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, odnosno u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Sat vremena kasnije će pulska ekspedicija busom doći do hotela u Casi Grande i tako započeti američki dio priprema.

Na put će osim klupskih zaposlenika i kompletnog stručnog stožera krenuti tri vratara i 24 igrača: Vanja Iveša, Ivica Ivušić, Ivan Brkić, Saša Urošević, David Puclin, Vladimir Burić, Theophilus Solomon, Goran Roce, Šime Gržan, Renato Gojković, Antonio Pavić, Nikola Prelčec, Valentino Stepčić, Abdelhakim Bouhna, Ailton Jose da Silva Nascimento, Mateo Bertoša, Mario Lucio da Silva Junior, Asen Georgiev, Risto Mitrevski, Nikola Žižić, Kenan Hadžić, Mato Miloš, Goran Paracki, Ivor Ljubanović, Jakov Medić, Brian Sylvester i Nazmi Albadavvi.

Ailton i Pavić su i dalje na probu u zeleno-žutim redovima, dok će Sylvester i Albadavvi trenirati s ekipom. Sve novosti, fotografije, intervjue, video izvještaje utakmica i treninga pratite na našim web stranicama i društvenim mrežama.[:]