[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u nedjelju popodne odradili međusobnu trening utakmicu u trajanju od 75 minuta. Iako su dečki zbog kiše utakmicu umjesto u Štinjanu odigrali na pomoćnom igralištu na Drosini, to nije puno promijenilo na stvari pa je stoga trener Raić-Sudar dobio ono što je htio, na djelu još jednom vidjeti sve igrače koje ima na raspolaganju. Točnije, nije nastupao jedino Kenan Hadžić koji je nakon nekoliko napornih treninga dobio poštedu.

Utakmica se igrala triput po 25 minuta, a slavili su “žuti” koji su s 4:1 svladali “plave”. Za žutu momčad su nastupali igrači iz udarne postave koji su već u prvoj trećini juniorima i igračima na probi uspjeli zabiti tri pogotka. Prvi je mrežu u sedmoj minuti zatresao Burić koji je iskoristio nesigurnost Gavrića, dok je osam minuta kasnije Gržan zabio na sjajnu asistenciju Prelčeca. Već u 21. minuti je bilo 3:0 kada je nakon lijepe akcije Gržana i Burića zabio Paracki.

U drugoj trećini se ritam ponešto usporio pa nije bilo pogodaka iako nije nedostajalo prilika. Ipak, rezultat se promijenio u posljednjoj trećini kada je prvo za “plave” autogol zabio Mitrevski na ubačaj Uroševića, a konačnih 4:1 postavio je Prelčec preciznim udarcem s 18 metara. Na golu obiju momčadi su se izmjenjivali Ivušić, Ćorić i Moewes.


Žuti – Plavi 4:1

PULA – Pomoćno igralište na Drosini. Međusobna utakmica, 25.6.2017., 18:30.
Gledatelja: 20

Strijelci: 1:0 Burić (7′), 2:0 Gržan (15′), 3:0 Paracki (21′), 3:1 Mitrevski (59′-ag), 4:1 Prelčec (71′)

Žuti: Miloš, Gojković, Mitrevski, Bertoša, Puclin, Paracki, Gržan, Prelčec, Pavić, Burić.

Plavi: Grujević, Medić, Gavrić, Radetić, Marić, Urošević, Glover, Badrov, Maružin, Kitanovski.[:]