[:hr]Po gotovo nemogućim uvjetima te uz veliku hladnoću i jaku buru nogometaši Istre 1961 su na štinjanskom igralištu Fortin odigrali 90 minutnu međusobnu trening utakmicu. Promrzli, ali rastrčani i raspoloženi za igru i dokazivanje, dečki su odigrali solidnu utakmicu u kojoj se moglo vidjeti, dobrih poteza ,prilika i tri gola.

Pobijedili su Zeleni za koje je dvaput zabijao Stepčić, dok je za crne privremeno izjednačenje i jedini gol zabio Gržan. Poveli su zeleni u 49. minuti kada je Stepčić iz daljine precizno naciljao i loptu neobranjivo poslao iza leđa Brkića. Privremeno je izjednačio raspoloženi i rastrčani Gržan koji je iskoristio grešku obrane zelenih, ali je novo vodstvo i konačnih 2:1 ipak postavio Stepčić golom s desne strane.

Treneru Totu je glavna zamisao utakmice bila da na djelu vidi sve igrače koje ima na raspolaganju te da dodatno utvrdi kvalitete Peričića i Pavića koji su i dalje na probi. Na žalost zbog bolesti nije mogao nastupati Ailton, a van stroja su bili Iveša zbog temperature i Hadžić zbog ozljede.

Zeleni – Crni 2:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Stepčić (49′), 1:1 Gržan (70′), 2:1 Stepčić (76′)

Zeleni: Ivušić (od 62. Sylvester), Miloš, Gojković, Peričić, Pavić, Mitrevski, Urošević (od 46. Polić), Prelčec, Stepčić, Bouhna (od 46. Ljubanović), Roce.

Crni: Brkić (od 62. Jackson), Medić, Žižić (od 46. Robertson), Georgiev, Bertoša, Paracki, Puclin, Gržan, Lucio, Burić (od 46. Albadavvi), Solomon.[:]