[:hr]Nogometaši Istre 1961 popodnevnom su trening utakmicom na umjetnoj travi na Drosini završili radni tjedan. Reprezentativnu pauzu stručni stožer iskoristio je za dodatni rad na fizičkoj spremi i uigravanje momčadi, a za to je poslužila i međusobna utakmica koja je završila pobjedom “crvenih” od 6:3.

Trener Raić-Sudar na raspolaganju je imao 18 igrača i dva vratara pa su tako momčadi zaigrale 10 na 10. U crvenim markirkama su zaigrali Ivušić, Grujević, Gojković, Mitrevski, Vrdoljak, Halilović, Puclin, Ferreira, Matayzh i Glover, dok su u žutim majica igrali Ćorić, Kitanoviski, Escoval, Bertoša, Čuljak, Makismović, Vojnović, Kokorović, Jelavić i Prelčec.

U prvom poluvremenu puno konkretniju i bolju igru pokazali su “Žuti” koji su poveli već u prvoj minuti preko Nikole Prelčeca. Na 2:0 je u devetoj minuti povisio Maksimović, dok je rezultatski zaostatak crvenih smanjio Gojković u 21. minuti. Do kraja poluvremena u trajanju od 35 minuta novi pogodak su postigli “Žuti” preko Jelavića u 26. minuti. Drugo poluvrijeme se igralo nešto kraće, oko 30 minuta u kojima su “Crveni” prvo izjednačili lijepim golovima Matyazha i Puclina da bi preko Glovera, Mitrevskog iz penala i Gojkovića u potpunosti preokrenuli i slavili s visokih 6:3.

Utakmicu nisu odradili Kenan Hadžić zbog bolesti te Loren Maružin i Reagy Ofosu zbog ozljeda, dok su odvojeno trenirali Nikola Badrov i Sandro Gotal.


Međusobna utakmica: Crveni – Žuti 6:3 (1:3)

Strijelci: 0:1 Prelčec (1′), 0:2 Maksimović (9′), 1:2 Gojković (21′), 1:3 Jelavić (26′), 2:3 Matyazh (49′), 3:3 Puclin (53′), 4:3 Glover (54′), 5:3 Mitrevski (61′-11m), 6:3 Gojković (64′).

Crveni: Ivušić, Grujević, Gojković, Mitrevski, Vrdoljak, Halilović, Puclin, Ferreira, Matayzh, Glover.

Žuti: Ćorić, Kitanoviski, Escoval, Bertoša, Čuljak, Makismović, Vojnović, Kokorović, Jelavić, Prelčec.[:]