[:hr]Nakon ružnog poraza od Zagreba na Drosini, trener Istre 1961 Andrej Panadić dao je svojim igračima dva slobodna dana. Vrijeme će pokazati hoće li igrači u danom slobodnom vremenu uspjeti razbistriti, bolje reći isprazniti glave i s malo više grinte i koncentracije ući u završnu fazu prvenstva. Jasno je kako stvari ne štimaju i kako se nešto mora promijeniti, kako Zeleno-žutima nasušno treba jedna dobra utakmica koja bi vratila izgubljeno samopouzdanje. Istri treba pobjeda jer se nevjerojatno negativnom nizu u drugom djelu sezone dovela u situaciju da mora strahovati za prvoligaški status. Neće pobjeda riješiti taj status, ali će gotovo sigurno osigurati dodatne kvalifikacije i još jednu borbu za goli život.

Hoće li dvodnevni odmor pomoći i hoće li uspjeti izbjeći 12. poraz u isto toliko ligaških utakmica na gostovanju kod Dinama od povratka u prvu ligu, pokazat će vrijeme. Do tada, odnosno do subote i 19:00 sati treba raditi i pripremiti se za veliku borbu protiv favoriziranog domaćina.

Dečki će prvi trening nakon subotnje utakmice odraditi u utorak popodne.[:us]After a new defeat an the league match, coach Panadić gave to his boys tow days of rest. He stated that everybody needs to rest from football so he gave a couple of days to clear the mind and do a good physical recovery.

The next training session that will mark the start of the preparations for the Dinamo match will occur on Tuesday afternoon.[:]