[:hr]Nogometaši Istre 1961 nakon dva slobodna dana vratili su se treninzima i tako krenuli u mini ciklus priprema. Reprezentativna stanka došla je u pravo vrijeme za Zeleno-žute koje će u ova dva tjedna trener Raić-Sudar pokušati dodatno uigrati i spremiti za nastavak prvenstva. Samo da boda u sedam kola definitivno je pre malo za ovu momčad koji je u više navrata pokazala da može puno više. Međutim, pokazala je i slabosti koje definitivno što prije treba ispraviti.

Prvi ovotjedni trening dečki su odradili na Drosini gdje su većinom odrađivali trkačke dionice, dok će se s radom nastaviti i popodne. Dva treninga će ekipa odraditi i u četvrtak, a u petak samo jedan.

U subotu “triangolo” u Gorici

Povodom 70 godišnjice postojanja Nogometnog društva Gorica, slovenski prvoligaš u subotu organizira “triangolo”, turnir na kojem će uz Goricu sudjelovati Istra 1961 i Udinese. Svaka ekipa će odigrati po dvije utakmice u trajanju od 45 minuta, a prvo će igrati Gorica i Istra 1961. Poraženi klub igrat će protiv Udinesea, dok će posljednju utakmicu igrati Udinese i pobjednik iz prve utakmice. Turnir će se igrati u subotu na stadionu u Novoj Gorici s početkom u 16 sati.[:]