[:hr]Laganim treningom u četvrtak predvečer su započele pripreme za nogometaše Istre 1961. Ukupno ?? nogometaša se odazvalo pozivu trenera Pamića te su točno u 19 sati istrčali na travnjak Drosine i rastrčali se laganim tempom. Pripreme su započele bez Radonjića, Pamića i Špehara koji su se vratili u Dinamo, Obšivača kojemu je istekao ugovor te bez Joa, Dinisa i Bastosa koji su dobili par dana duži odmor. Par dana duži odmor su dobili i Vukman i Dreven koji bi se trebali priključiti za par dana. Salanović se pak nalazi s reprezentacijom Lihtenštajna te će se pripremama priključiti naknadno.

Pripremama su se priključili kadeti Saša Urošević i Viktor Marić te Kenan Hadžić iz druge momčadi.

Došlo je do promjene u planu drugog djela priprema koje će započeti 22. lipnja, a umjesto u Zreče će se ići u Sveti Martin na Muri.

Za sada su potvrđene dvije pripremne utakmice do odlaska u Međimurje, a to su utakmice s Iskrom u subotu 13.6. i Agencijom Umag 20.6. S Iskrom će se igrati u Vinežu u 17:30, dok će mjesto odigravanja utakmice s Agencijom Umag još odrediti.

Prvi trening su odradili: Brkić, Gregov, Hadžić, Urošević, Marić, Žižić, Hadžanović, Franjić, Lovrić, Na, Matoš, Pavlović, Tomić, Repić, Šimurina, Heister, Grković, Jordan i Janjušević.[:]